HU
HU
HU
HU
GB
EN
Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
A jó is és a (látszólag) rossz is. 

A NŐI JÓGÁRÓL

A női jóga egy olyan specifikus jógairányzat, amely kifejezetten a női lét sajátosságait figyelembe véve használja a jóga eszközeit. Legyen szó a finomságról, vagy épp az erőről. Legyen szó a rugalmasításról, vagy az erősítésről. 

A mai világban általános jelenség, hogy a nők nem teljességgel tudják megélni nőiségüket, mert pl. megfelelnek a külvilág jellemzően férfias elvárásainak, vagy munkába hajszolják magukat elhanyagolva a párkapcsolatot, vagy diszharmonikus párkapcsolati megéléseik vannak, vagy épp nem találják a méltó párjukat, stb. Ezek önbizalomihányt, megfelelési kényszert, a "nem vagyok elég jó" érzését, a test elhanyagolását vagy épp kizsigerelését, és különböző női szervi problémák kialakulását eredményezhetik. Kialakulhatnak PMS tünetek, fájdalmas menstruáció, cikluszavar, meddőség, illetve változókori nehézségek, és még megannyi egyéb mentális, lelki és testi tünet. A női jóga gyakorlása segít visszatérni a természetes nőiséghez.

A jógagyakorlatoknak számos hatásuk van a nőiségre. Mivel a jóga egységként tekint az emberre, ezért az jógaászanák során nem csupán a fizikai testre hatunk, hanem a több úgynevezett finomtestekre is. Ezáltal tudjuk harmonizálni az energiáinkat, az érzéseinket és a gondolatainkat is. 

„A test ritmusa, a tudat dallama és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját."
- B.K.S. Iyengar

Fizikai szinten többek között az izmok erősítése és nyújtása történik, hatunk a csontokra, az idegekre, a keringésre, a mirigyek működésére, az emésztésre, a bőrre, és természetesen a csípőtájékra fókuszálva a női szervek vérállátására, a női szervek egészséges elhelyezkedésének visszaállítására a mélyizmok erősítésére, a csípő körüli izmok erősítésére és nyújtására.

A csípő tájék jelképezi a bölcsességet, a kreativitást, a teremtőerőt, így ezt a területet átmozgatva tudjuk aktiválni saját bölcsességünket és erőnket. Ehhez elenngedhetetlen a lábak és a törzs aktivitása, ereje és rugalmassága, amely révén a teljes testre hatunk. Fontos, hogy a rugalmasításon és a hajlékonyságon túl visszaadjuk a női testnek az erőt is, hisz az idő előrehaladtával az izmok petyhüdté válnak, ha nincsenek fókuszáltan erősítve és rugalmasítva.​


"A jóga olyan fény, amely ha egyszer kigyúl, sosem halványul el.

Minél többet gyakoroljuk annál ragyogóbb lesz."

- B.K.S.Iyengar


 VÍZÜDVÖZLET NŐI JÓGA

a tavaszi napéjegyenlőség jegyében

március 21. vasárnap 10:00-12:00


ONLINE


BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES

A tavasz csúcsán, a víz elemmel kapcsolódva áramlós, megengedős, vizes női jógával fejezzük ki tiszteletünket a víz elemének.

A vízzel való kapcsolódásunk hatással van az ősbizalomra, a mindenségbe vetett hitünkre, a rugalmasság, alkalmazkodás képességére, az érzelmek uralására, vagy épp arra az eltökéltségre, amivel a víz, ha kell, körbefollya az akadályt, vagy épp gátakat tör át.

A vízüdvözlet gyakorlatát újra és újra folyamatos egymásutániságban ismételve harmonizáljuk saját belső víz minőségünket.

Részvételi díj:
március 18-ig: 5.000 Ft
március 18 után: 6.000 Ft