HU
HU
HU
HU
GB
EN
Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
A jó is és a (látszólag) rossz is. 

NŐI JÓGA


SZEMÉLYESEN ÉS ONLINE


BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES


"A jóga olyan fény, amely ha egyszer kigyúl, sosem halványul el.

Minél többet gyakoroljuk annál ragyogóbb lesz."

- B.K.S.Iyengar


A női jóga egy olyan specifikus jógairányzat, amely kifejezetten a női lét sajátosságait figyelembe véve használja a jóga eszközeit. Legyen szó a finomságról, vagy épp az erőről. Legyen szó a rugalmasításról, vagy az erősítésről.

A mai világban általános jelenség, hogy a nők nem teljességgel tudják megélni nőiségüket, mert pl. megfelelnek a külvilág jellemzően férfias elvárásainak, vagy munkába hajszolják magukat elhanyagolva a párkapcsolatot, vagy diszharmonikus párkapcsolati megéléseik vannak, vagy épp nem találják a méltó párjukat, stb. Ezek önbizalomihányt, megfelelési kényszert, a "nem vagyok elég jó" érzését, a test elhanyagolását vagy épp kizsigerelését, és különböző női szervi problémák kialakulását eredményezhetik. Kialakulhatnak PMS tünetek, fájdalmas menstruáció, cikluszavar, meddőség, illetve változókori nehézségek, és még megannyi egyéb mentális, lelki és testi tünet. A női jóga gyakorlása segít visszatérni a természetes nőiséghez.

A jógagyakorlatoknak számos hatásuk van a nőiségre. Mivel a jóga egységként tekint az emberre, ezért az jógaászanák során nem csupán a fizikai testre hatunk, hanem a több úgynevezett finomtestekre is. Ezáltal tudjuk harmonizálni az energiáinkat, az érzéseinket és a gondolatainkat is. 

Fizikai szinten többek között az izmok erősítése és nyújtása történik, hatunk a csontokra, az idegekre, a keringésre, a mirigyek működésére, az emésztésre, a bőrre, és természetesen a csípőtájékra fókuszálva a női szervek vérállátására, a női szervek egészséges elhelyezkedésének visszaállítására a mélyizmok erősítésére, a csípő körüli izmok erősítésére és nyújtására.

A csípő tájék jelképezi a bölcsességet, a kreativitást, a teremtőerőt, így ezt a területet átmozgatva tudjuk aktiválni saját bölcsességünket és erőnket. Ehhez elenngedhetetlen a lábak és a törzs aktivitása, ereje és rugalmassága, amely révén a teljes testre hatunk. Fontos, hogy a rugalmasításon és a hajlékonyságon túl visszaadjuk a női testnek az erőt is, hisz az idő előrehaladtával az izmok petyhüdté válnak, ha nincsenek fókuszáltan erősítve és rugalmasítva.​

A női jóga órákon tehát a női test - és ezáltal a lélek és szellem - egységére fókuszálva gyakoroljuk a jógaászanákat, kántáljuk a mantrákat, végezzük a légzőgyakolratokat.

Ezen belül is számos specifikus területre tudunk fókuszálni.

 • Hormonrendszert harmonizáló női jóga:

csütörtök 19:15-20:45 

A női szervek működésében tapasztalt kilengések, megbetegedések, tünetek a hormonegyensúly felborulását jelzik. Legyen szó miómáról, cisztákról, endometriózisról, PMS-ről, fájdalmas menstruációról vagy épp a változókori tünetekről a hormonrendszert mint egy átzuhanyozva tudjuk segíteni szervezetünket az egész-séges állapot visszaállításában, hisz a testünk végtelen intelligenciával rendelkezik, és képes az öngyógyításra.

 • Stresszoldó női jóga: 

csütörtök 21:00-22:00 

A stressz káros hatásairól nem kell senkit felvilágosítani. A mai ember életének jellemzően velejárója a stressz mind testi, mind lelki, mind mentális szinten. Viszont az, hogy azt miként kezeljük, hogyan reagálunk, nagyon is megválasztható. A jógagyakorlás bizonyítottan oldja a feszültséget, és támogatja a test öngyógyító folyamatait. A gyakorlás könnyed, pihentető laza, inkább a megpihenésre, mint az erősítésre fókuszálva.

„A test ritmusa, a tudat dallama és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját."
- B.K.S. Iyengar

Bérletek 

1 alkalom 5 alkalmas bérlet 10 alkalmas bérlet
6 hétig érvényes 12 hétig érvényes
60 perc 2.500 Ft 12.000 Ft 23.000 Ft
90 perc 3.000 Ft 14.000 Ft 27.000 Ft

Egy napon egy 60 perces és egy 90 perces órán való részvétel esetén 5.500 Ft helyett 5.000 Ft fizetendő.Egyéb tudnivalók:

 • Előzetes jógatudás nem szükséges.
 • Személyes és online részvétel is lehetséges.
 • A bérletek névre szólnak, így másra nem ruházhatók át.
 • A résztvevők száma korlátozott.
 • Zárható palackban érdemes tiszta vizet hozni.
 • Matrac és egyéb eszközök biztosítottak a stúdióban.

 • Kényelmes, mozgásszabadságot lehetővé tevő ruházat ajánlott.
 • Mobiltelefont kikapcsolt állapotban az előtérben a polcon lehet hagyni. 
 • Az órákra 5-10 perccel korábban tudsz érkezni.


Sok szeretettel várlak!