HU
HU
HU
HU
GB
EN
Weboldal címe
Weboldal alcíme
EGYÉNI KEZELÉSEK
Lelki harmónia

HIPNÓZIS


A hipnózissal kapcsolatban sok tévképzet él, legfőképp a tekintetben, hogy az egy misztikus, "kómás" állapot. Pedig egyáltalán nem. A hipnózis egy teljesen természetes állapot, és mindenki naponta legalább 2x (de jellemzően többször) hipnózisban van, felébredés után, és elalvás előtt.

​Hipnózis során hozzáférést nyerünk a tudatalattihoz, amely olyan, mint egy nagy raktár, mert itt tároljuk az élményeket, emlékeket és érzéseket, amelyek alapján a döntést a tudat hozza meg. 

Először röviden átbeszéljük a problémát. Majd a hipnózis során egy rendkívül nyugodt és békés állapotba kerülünk, mely közben éber a tudat, és szó sincs semmilyen eszméletvesztésről (ez egy helytelen tévhit). Egy kifejzetten nyugodt és békés állapotban vagyunk ilyenkor, miközben képesek vagyunk beszélgetni, és kérdésekre válaszolni. Sokak azt kedvelik a legjobban ebben az állapotban, hogy egy olyan határtalan békés és nyugalmas állapotba kerülnek, amelyet máshogy nem tudnak elérni a mindennapokban. Sokszor egy édesdeden átaludt éjszakának felel meg egy 30-40 perces hipnózis. :)

Hipnózisban olyan területeken tudunk dolgozni, mint fóbiák, allergiák, stresszkezelés, érzelmi blokkok, félelmek, aggodalmak, szexuális problémák, jövőkép, önkép, önbizalom stb. Gyakorlatilag az élet minden területén tudunk dolgozni, hisz a tuatalattiban rejlik minden kérdésre a válasz és minden problémára a megoldás.

Legtöbbször olyan élményekhez, emlékekhez nyúlnak vissza a problémák gyökerei, amelyek jelentéktelenek a tudatos én számára, sőt az esetek döntő többségében nem is emlékszünk rájuk. 

Például az egyik úrnak macskaszőr-allergiája volt, és hipnózisban azt az emléket hozta fel a tudatalatti, amikor kisgyermekként édesanyjával bevásárolni voltak, és kérve kérlelte anyukáját, hogy vegyen neki egy szelet csokit, de az anyuka hajtatatlan volt, és nem került édesség a kosárba. A házi cicának viszont vettek macskaeledelt. Ez mély rossz érzéssel töltötte el a kisfiút, és erre a kellemetlen élményre az allergia kialakulása volt a reakció. Ezt hipnózis állapotában könnyen fel lehet oldani.

Másik példa, hogy egy üzletembernek rendkívüli lámpaláza volt minden prezentáció előtt. Olyan erős szorongás vett úrrá rajta, hogy már két nappal korábban álmatlanul forgolódott az izgalomtól. Hipnózisban kiderült, hogy kisiskolásként ének órán kellett az egész osztály előtt énekelnie, és ez olyan traumatikus élmény volt számára, hogy egész felnőtt korában minden szereplést fizikai rosszullét övezte. Egy pár alkalommal fel tudtuk oldani a szorongást, és egy olyan pozitív jövőképet tudtunk kialakítani, amelynek hatására ma már sokkal könnyedebben és magabiztosabban készül az ilyen szereplésekre.

Időtartam: kb. 90 perc
Ár: 15.000 Ft

A kezelést végzi: